Barbro Lindgren (Rabén, 1969)

Härligt vrickade pappan Loranga ligger under ett bord och lyssnar på popmusik hela dagarna, när han inte leker med sonen Masarin eller hälsar på gamle farfar Dartanjang som har feber i halva termometern. Ibland måste de mata tigrarna i garaget (fast de som ser ut som gamla telifoner) eller undersöka varför tjuven Gustav har så stora flugbett på magen …

Loranga, Masarin och Dartanjang är en klassiker bland barnböcker. Vår familj citerar ur den mer eller mindre dagligen, fast det beror säkert också på att vi lyssnadeToiwo Pawlos uppläsning en miljon gånger när barnen var mindre och att vi sett den som jätterolig parkteater.
Barbro Lindgren står helt kompromisslöst på barnens sida och det finns inte en sens moral så långt ögat kan se.

Loranga, Masarin och Dartanjang
”Vi behöver tusen korvar. Du får pengarna i morgon.”

One Reply to “Loranga, Masarin och Dartanjang”

  1. jättefin blogg, är glad att jag hittat hit av en slump =)

    jag älskar loranga böckerna och i sommras såg jag en teater som byggera på böckerna!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *