Douglas Adams (1979)

Liftarens guide till galaxen började som en radioserie på BBC 1977 (fast idén hade funnits i Douglas Adams’ huvud sedan länge – den kom till honom när han var 19 år och i berusat tillstånd låg på ett fält i Innsbruck).

Berättelsen om engelsmannen Arthur Dents äventyr i rymden finns som radioinspelningar, böcker, skivor, som pjäs, TV-serie och dataspel, som minst två långfilmer varav den nyaste hade svensk premiär den 3 augusti 2005, och eventuellt även som handduk. Själva galax-guiden (H2G2) finns i en light-version här.

Bokserien består av:

* The Hitchhiker’s Guide to the Galaxy (Liftarens guide till galaxen, 1979)
* The Restaurant at the End of the Universe (Restaurangen vid slutet av universum, 1980)
* Life, the Universe and Everything (Livet, universum och allting, 1982)
* So Long, and Thanks For All the Fish (Ajöss och tack för fisken, 1984)
* Mostly Harmless (I stort sett menlös, 1992)

Om du älskar det engelska språket, halsbrytande nonsenshumor, allegorisk sf och odödliga citat som It’s times like this that I wish I’d listened to what my mother told me when I was little.” ”Why, what did she tell you?” ”I don’t know, I wasn’t listening så ska du läsa böckerna – i alla fall de tre första av de fem i trilogin.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *