En konstig grej är att 90- och 00-talen gick liksom inte hände. De liksom bara svischade förbi! Eller inte för er andra kanske. Men jag hade först fyra små barn och sen fyra tonåringar plus heltidsjobb och jag inser nu, så här i efterhand, att jag levde i en bubbla och bara har en vag aning om många saker som sägs ha hänt utanför bubblan. Politiska händelser, artister, tv-serier och allt möjligt som folk minns jättetydligt.

Kuvertets baksida
Kuvertets baksida

Det är en väldigt märklig känsla! Att höra andra prata med största engagemang om nånting som jag inte hade den blekaste aning om att det ens fanns.

Som det där med ”brev till mig själv om 20 år”. Häromveckan började de dyka upp överallt, breven som Postverket uppmanade folk att skicka till sig själva och låta posten dela ut först två decennier senare. Va? Hur hade jag inte ens hört talas om det? Några hade skrivit brevet under Vattenfestivalen. Där var jag ju! Några gånger i alla fall. Kanske inte 1994, den sommaren flyttade vi med en ettåring, en fyraåring, en sexåring och en tioåring från Nacka till Värmdö, till vårt första och enda radhus. Så vi kanske inte hann med festivalen. Men jag var definitivt där 1995! Då åkte vi in varje kväll och såg finalen i fyrverkeritävlingen, minns ni den? Vi hade en gammal ljusblå Nissan Prairie och varje kväll den veckan åkte vi in vid femtiden och parkerade på Fjällgatan. Sen fick kidsen sitta på biltaket, äta varmkorv och kolla på fyrverkerierna, och sova i skuffen när vi åkte hem. Det var tider det! Men brev som skulle tidskapslas? Inte en susning.

spelethatt
Suspekt hatt

En annan ohyggligt konstig sak som jag hörde talas om först i år, fast det tydligen pågick i flera år på 2000-talet, var män som använde iögonfallande hattar för att få kontakt med tjejer. Visst, jag har hört talas om författaren Neil Strauss och hans bok ”Spelet”, men jag hade inte alls fattat hur många som faktiskt läste och trodde på smörjan. Hanna Fahl skrev en krönika om en massa olika sorters misogyni i DN för ett tag sedan och det var där jag läste om det. Och nu kan jag inte se en man i färgglad hatt utan att misstänka ugglor i mossen! Säkert väldigt orättvist.

Är jag den enda som har levt i en sån här bubbla?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *