Jag vet inte om det finns ett svenskt ord för ”lifehack” men det betyder ”ett fiffigt knep som gör ditt liv enklare”. Det finns hur många lifehacks som helst på nätet, bra och mindre bra, kategoriserade, topplistor och så vidare. Och nu ska jag bidra med ett av mina egna! Det kommer snart, men först några typiska exempel i kategorin ”vardagsfixar”:

lifehack02
Använd en tom solkrämsflaska för diskret, sand- och vattensäker förvaring av värdesaker medan du badar

 

lifehack01
Fyll en skokartong med toapappersrullar. Linda ihop alla datorsladdar och stoppa ner en i varje rulle.

 

lifehack03
Lägg mobilen i ett tomt glas för ökad alarmvolym (och svårare att stänga av i sömnen)

 

lifehck_cupcake
Om du av nån bisarr anledning vill äta en cupkake, gör så här för att undvika kladd och spill (OBS om du inte ser att det är en liten animerad gif så klicka på bilden!)

Och nu kommer mitt eget hack! Det kommer sig av att jag har börjat stå vid min dator, istället för att sitta. Det är otroligt bra för hälsan, sägs det, men efter ett tag börjar det kännas i fötterna om man är barfota, som jag är jämt när jag kan. Därför tog jag fram min gamla spikmatta som jag köpte för några år sen (när alla gjorde det) och la den framför min datorplats. Jag vet ju att kineserna anser att fötterna är den viktigaste kroppsdelen, så att stimulera blodflödet i fotsulorna måste ju vara rena hälsokuren. Men det var alldeles för sticksigt att stå direkt på mattan, så jag la på en snäll mjuk skurtrasa ovanpå spikarna. Tada!

lifehack_spikmattaHär står jag hela dagarna, när jag jobbar hemifrån, och när jag bloggar och allt sånt. Otroligt skönt. Jag kan stå mycket längre än om jag står direkt på golvet.

En person i min familj brukar kalla mina lifehacks (eller okej vardagsfixar då) för ”Annas Oraktiska Praktiska Lösningar”, vilket är lite sant men mest inte. Just den här är bara praktisk. Och bra för hälsan!

Mer om lifehacks:

 

4 Replies to “Lifehacks: Stå på spikmatta”

  1. Själv står jag på en balansplatta framför datorn.

    (Ungefär en gång i veckan i alla fall. Resten av tiden ligger jag på rygg i sängen med gamnacke och datorn på magen – och jag vet ingen som har så lite musarm och datoraxlar som jag.)

    1. Om jag måste välja mellan gamnacke och musarm tar jag nog musarm. Tur att man inte kan få gasarm iallafall, det skulle just se snyggt ut.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *