Fler flickor kommer att få heta Björn, spanade jag nyss. I samma veva kollade jag upp hur många flickor som redan heter Björn med hjälp av Statistiska Centralbyråns Namnsök och upptäckte att

det finns 28 kvinnor som har förnamnet Björn, varav en har Björn som tilltalsnamn. (Go Björn!)

Namnsöket är helt beroendeframkallande. Jag kunde inte sluta förrän jag tagit reda på att 3 kvinnor och 16 män heter Baloo i förnamn (men ingen har det som efternamn) och att 11 män i Sverige heter Buddha i förnamn (varav 1 har namnet som tilltalsnamn). 342 kvinnor och en man heter Marilyn i förnam; en man och 367 kvinnor heter Zelda (227 kvinnor har namnet som tilltalsnamn). 513 personer heter Tiger i efternamn. 81 kvinnor och 670 män heter det i förnamn (99 män har namnet som tilltalsnamn). 102 män heter Clint i förnamn.

Det finns ingen person som har namnet Doktor som förnamn.

Det finns ingen person som har efternamnet Who.

Det finns ingen person som har efternamnet Gud.

Det finns ingen person som har namnet Gud som förnamn. (Fast jag har en kompis som envisas med att ansöka om det.)

Det finns 16428 kvinnor som har förnamnet Gudrun. Av dessa har 8163 namnet Gudrun som tilltalsnamn.
Det finns ingen man som har namnet Gudrun som förnamn.

Det finns 1 kvinna som har förnamnet Gudis.
Det finns 1 kvinna som har förnamnet Gudde.

Det finns ingen person som har efternamnet Firefox.
Det finns ingen person som har namnet Firefox som förnamn.

Det finns ingen person som har efternamnet Internet.
Det finns ingen person som har namnet Internet som förnamn.

Det finns ingen person som har efternamnet Google.
Det finns ingen kvinna som har namnet Google som förnamn.
Det finns 1 man som har förnamnet Google.

Det finns ingen person som har efternamnet Kärlek.
Det finns 1 kvinna som har förnamnet Kärlek.
Det finns ingen man som har namnet Kärlek som förnamn.

Det finns ingen person som har efternamnet WordPress.
Det finns ingen person som har namnet WordPress som förnamn.

Bara så att ni vet.

 

8 Replies to “Zelda, Buddha och Firefox”

  1. Det finns en person av kvinnligt kön som har förnamnet Ferguson. Det är min dotter. Hon är inte döpt efter en traktor, även om jag är bondflicka.

  2. Självklart gjorde jag det! (114 kv + 1 man heter Modesty i förnamn.) Jag kollade också efter Prudence, Vanity, Fåfänga, Badboll, Knöt och dussintals andra konstiga namn. Men lite roligt vill jag ju spara åt er andra!

  3. Högaktuellt med namndiskussioner i bekantskapskretsen. Zakarias, föreslog någon, det är så gulligt och kan förkortas Zak. Va, det är ju värsta skurknamnet! sade en annan. Men så kan det väl inte vara? Zakarias låter ju snällt!

  4. Som jag undrat! Jag gillar Ingemar, ett snart utdött namn om ingen sätter fart och döper sina söner till det. Jag är inte så förtjust i udda namn som kommer till bara för att dom ska vara udda. Ett namn ska låta fint och passa den lilla individen, sedan växer man i det. Så tror jag. Mina barn har fått korta namn, men när jag var liten gillade jag långa komplicerade flicknamn och tyckte mitt namn lät lite bonnigt. Det är bättre nu.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *