I morgon eftermiddag ska jag hålla en tre timmar lång föreläsning på engelska, med simultantolk till kinesiska, för en delegation med kinesiska och internationella deltagare i nånting som heter China Council for International Cooperation on Environment and Development. De är i Stockholm för att studera sånt som allmänhetens deltagande i planering och beslutsfattande, öppen förvaltning, meddelarskyddet, kommunikation kring miljöolyckor och hur medborgare, media, organisationer och myndigheter använder sociala medier.

Jag är ganska nervös. När jag provpratade idag blev jag hes efter tio minuter. Hur ska det gå?

Håll gärna en tumme!

8 Replies to “Tummar önskas inför kinesisk föreläsning”

  1. Du kommer att få en blackout och sedan bara susar det på. Hes blir jag när jag är spänd, aldrig annars. Du får yoga halsen på nåt sätt. Lycka till!

  2. Förlåt att jag inte är där men jag ät ändå där. Tänk på att de inte vet något om det du ska berätta och således kommer att varadjupt impade av allt du gör.

    I värsta fall, hitta på ett grupparbete som de får redovisa för varann länge och väl.

  3. Anna T2 det behövs väl inget förlåt och jag vet att du är med i anden, mycket betryggande. Ja grupparbete! Med postitlappar kanske. Eller att de ska baka nånting tillsammans.

  4. Övertygat om att det gick galant. Hoppas på rapport! Knepet med kineser (samt zimbabwier, argentinare och italienare, m fl) är att försöka få vårt exotiska land att framstå som begripligt. Det är lätt att ta för mycket för givet. Och då menar jag inte extrema saker som ”pappamånad” utan att lägenheter vanliga hyreshus kan vara åtråvärda och att vi isolerar oss i opraktiska sommarhus så här års. Till exempel. Eller det där med skandaler. Utlänningar har väldigt svårt att förstå sig på våra skandaler.

  5. Det gick jättebra Karin! Jag fick dem till och med att fnissa lite när jag berättade om misstag jag gjort i sociala medier. Mycket lyckat faktiskt!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *