– Tänk om jag hade haft nio liv, brukade min mamma sucka längtansfullt. – Då skulle jag ha blivit konsertpianist i ett, målare i ett annat, utrikeskorrespondent i ett tredje …

(Hon kan ha blandat ihop reinkarnation och katter, men man fattar ju vad hon menade.)

Jag skulle också gärna ha nio liv och få göra olika saker i dem. Om jag hade nio liv skulle jag vilja vara

 1. uppfinnare
 2. konsertpianist (och ja ja skulle förstås behöva öva mina 10 000 timmar först, eller som ynglingen som hejdade en farbror och frågade ”Hur kommer jag till Konserthuset?” och fick svaret ”Övning, övning och åter övning”)
 3. Jag i den blå klänningen

  vinodlare

 4. serietecknare
 5. buddhistmunk (en snäll som inte gör en fluga förnär)
 6. poet
 7. dirigent (förutsatt att jag fått tillräckligt med god karma i föregående liv)
 8. koltrast
 9. katedralbyggare
 10. president.

Vad skulle du vilja ha för liv? (Det behöver inte vara nio, bara fler än ett!)

10 Replies to “Om jag hade nio liv”

 1. Så mycket man skulle vilja vara eller ha varit! Pilot, alltid journalist, uppfinnare/entreprenör, värdshusägare, långtradarchaufför, reseledare,utrikeskorrespondent, EU-parlamentariker, gärna (som du tänker) president och mycket, mycket mer.

 2. Operasångerska, filmare. Snickare, fast bara på fritiden, både möbler och hus. Sömmerska. En blid, frodig och vänlig bead & breakfastinnehaverska. En gudabenådad pianist.

 3. En blid, frodig och vänlig bed & breakfastinnehaverska som sjunger opera för sina gäster kanske? Bacon, ägg och en aria till frukost, vem kan motstå det.

 4. Det skulle inte räcka med nio liv för mig. Jag skulle vilja ta om samma liv men ta andra vägar vid ett antal tidpunkter. Flytta när jag stannat, stanna när jag flytt, plugga när jag slappat, lyda goda råd jag struntat i och strunta i de dåliga jag följt. Helt enkelt maximera det liv jag kunde ha haft.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *