Ibland får jag svindel när jag läser tidningen. Det är så mycket man ska se höra läsa fatta gå på göra och SÅÅÅ mycket man missar varenda vecka, dag, sekund.

Eller så är det inte det. Jag vet inte, och det är därför jag vill ha en virtuell assistent.

blixtbaxter

(Egentligen vill jag ha en riktig sekreterare! Helst en sån där blixtrande effektiv Baxter med stålbågade glasögon, en som håller ordning på alla mina papper och räkningar och grisar och whatnot. Men i brist på det vill jag ha en virtuell assistent.)

Så här skulle det låta när min VA ringde mig:

– Goddag Anna Toss. Idag ska vi följa inrikesnyheterna om varför Reinfeldt nobbar inviten från Miljöpartiet och om upptrappningen av kriget mellan Google och Svenska Akademien. Har vi fortfarande inte sett Sven Wollter i Debatt om tiggeriet?

– Nej, jag har inte hunnit, jag …

– Det gör inget, det finns på svt play. Jag skickar alla underlag. Vi bör också ha tagit del av Jim Carreys hån mot vapenlobbyn, det är en snackis. Utrikes: vi bör hålla oss uppdaterade om Cypern och Nordkorea samt ta del av förslaget till EU om medborgarlön. På vetenskapssidan är det nyheterna om portaler i jordens magnetfält och om hur jättebläckfiskarna verkar ha

– Nej! Inte om jättebläckfiskarna! Jag vill inte veta nånting om jättebläckfiskar lala lalalala LALALA

– Nåväl, då var det alla nyheter. Underlagen finns i vår surfplatta och jag har bokat tid för läsning mellan 08:00 och 08:20 varje morgon den här veckan. Sen är det kulturen. På torsdag går vi och ser Amour klockan 15 på Viktoria. Det är sista föreställningen, så det får vi inte missa. Jag har meddelat chefen att vi tar ut två flexitimmar på torsdag. Däremot ska vi läsa Cloud Atlas och Life of Pi innan vi ser den på bio, de är beställda från biblioteket.

– Jaha men jag har ju redan Pi-boken?

– Ja-så? Då har vi glömt att lägga in den i boksamlingen, kan det vara så?

– Ja … så kanske det kan vara …

– Nåväl, jag uppdaterar den inom fyrtiofem sekunder. Jag passar på att ta bort alla dublettfoton och gamla tråkiga dokument från datorn när jag ändå håller på. Det var allt för idag. Ha en bra vecka.

Jag har även fyllt på ditt SL-kort,
pumpat dina cykeldäck och beställt
alla ingredienser till veckans middagar.

4 Replies to “Drömmer om en VA”

  1. Åh så praktiskt. Hade en gång en kollega som, när jag sa att jag inte hunnit julpynta sa att ”det gör min fru” … Kunde inte låta bli att säga att jag inte har någon. Med en VA hade det inte varit något problem, för då hade jag sluppit planera maten, betala räkningarna, ringa och beställa tider hos frisörer tandläkare vårdcentralen bilprovningen osv.

  2. Det finns ju VA på riktigt, det är så galet. Man måste bara ha råd att ha en. Och sen kanske det inte fungerar precis så som jag tänker mig … Men jag har en vän som har en (sydafrikansk tror jag) vän som hade en VA som faktiskt ringde varje dag och påminde om att gymma, gå till tandläkaren, läsa vissa artiklar etc.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *