Varje gång en stjärna faller önskar jag mig extra timmar på dygnet och det slår aldrig in. Därför har jag alltid en hög av olästa böcker, lådor med osorterade bilder, mappar med ofixade bilder, alldeles för många obesvarade mail och så vidare. Förr hade jag också en driljard olästa bloggposter i min Google Reader, men nu håller Google på att lägga ner Reader och då försvinner också de olästa bloggposterna.

Egentligen gör det inte mig så mycket att Reader försvinner. Jag började förra året att använda IFTTT för att prenumerera på bloggar jag gillar och lägga dem i Pocket för läsning. Det går till så här: jag gör till exempel ett recept som säger ”Varje gång Lotten uppdaterar sin blogg vill jag se det i Pocket” och så blir det så.

Inte för att jag plötsligt får tid att läsa allting jag lägger i Pocket. Men det är ganska behändigt att kolla igenom det senaste där när jag har har en stund över. Så här kan det se ut:

Oläst

Varför berättar jag det här? För att jag hittade en artikel på Brainpickings idag om fina brev från pappor och la den i Pocket med tanken att blogga om den senare. Sen kom jag på att det är bättre om ni läser den själva, men då skulle det bli så fjuttigt lite här så det fick bli lite om Reader, IFTTT och Pocket också.

Här är iallafall artikeln om fadersbreven! Jag gillar särskilt brevet från Marion Carpenter till hans son Malcolm, skickat dagarna innan Malcolm skulle åka ut i rymden i en raket. Pappan skriver i slutet av brevet:

I find myself in my writings frequently calling upon Mother Nature to explain things and citing Her as responsible for the order of the universe. She is a very satisfactory divinity for me. And so I shall call upon Her to watch over you and guard you and, if she so desires, share with you some of Her secrets which She is usually so ready to share with those who have high purpose.

With all my love,

Dad

2 Replies to “Man behöver djupa fickor när man har lite tid”

  1. då har jag en fårga! (Oj, jag blir alldeles till mig så att versaler försvinner och bokstävlar hamnar fel.)

    – Blir det plingliplong hos dig när jag går in i ett av mina gamla inlägg och rättar eller uppdaterar?

    Att jag frågar är för att jag ibland skriver som ovan – i affekt – och då måste redigera mig själv både en och två eller elva gånger. Vilket ju blir ett himla plingeliplongande i onödan.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *