Har just varit och sett Linda Västriks film De dansande andarnas skog (Forest of the Dancing Spirits). Linda, som är nominerad till Årets äventyrare, levde med Aka-folket i Kongo och filmade deras vardag, sorg och glädje i flera år. Resultatet är en helt fantastisk dokumentär om ett folk vars gener går att spåra till samma skog minst 60 000 år tillbaka i tiden, som praktiserar vad som kanske är den äldsta nu existerande religionen och vars existens nu hotas av skogsbolagens skövlingar av regnskogen.

När man har sett filmen vill man inte bara resa till Aka-folkets skog, man vill veta hur det har gått för Akaya, Kengole, Dibota och de andra pygmeerna i filmen och man är avundsjuk på Linda som fått vara deras vän.

Stockholmare: filmen går igen på lördag den 9 mars klockan 12 på Viktoria. Missa inte!

Filmen har en hemsida (under konstruktion) och en Facebooksida, kolla in dem.

Missa inte heller Sofia Mirjamsdotters briljanta intervju med Linda, från Miss World Magazine.

2 Replies to “De dansande andarnas skog, se den!”

  1. Tack! Försöker hämta inspiration av ditt flitiga skrivande. Sitter just nu med 53 minuter och total avsaknad av nämnda insp :o

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *