Black Mirror är en brittisk tv-serie: svart samhällssatir och science fiction. Har du inte sett den ännu så gör det. Den gick på SVT (förra året tror jag) men finns inte längre kvar på Play, så köp antingen dvd:n med första säsongen (det finns just nu bara tre ex i lager så skynda!), eller ladda ner (olagligt).

Jag missade första delen (och har fått höra att den är extremt obehaglig och skrämmande) men har sett del 2, 3 och 4. De är alla snygga, välproducerade och kusliga för att de ger sig ut för att vara science fiction men i själva verket speglar vår samtid.

Seriens skapare, Charlie Brooker, har sagt att serien handlar om hur våra liv kan bli alldeles strax, om vi sköter det klumpigt.

Mer info här.

Du kommer aldrig att kuna se Idol med samma oskuldsfulla blick igen

One Reply to “Svart spegel”

  1. Tror att jag såg de första avsnitten i fjol. Riktigt bra samtliga minns jag! Absolut borde svenska tv-kanaler ta in mer scifi, tycker jag. Inte särskilt ofta det visas.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *