I går kväll firade vi det kinesiska nyåret, inbjudna av kinesiska vänner till Berwaldhallen (Ormens år börjar inte förrän den 10 februari, idag är det fortfarande Drakens år, så det var lite förskottsfirande egentligen). Det blev en väldigt fin kväll med Pekingopera, kung fu, akrobater och mycket musik och dans. Och så var det en fantastisk kinesisk beatboxare som fick hela publiken att jubla. Vi hoppades att han skulle köra lite kuaiban, en slags kinesisk rap som vi hörde första gången på kinesisk radio i en taxi i Kina, men det gjorde han inte. Jag önskar så att jag ska få höra det live åtminstone en gång! För att det är så konstigt och hypnotiskt. Har man hört det en gång måste man bara höra det igen, det sätter sig som ett flugpapper på hjärnbarken. Här är ett exempel:

[youtube http://www.youtube.com/watch?v=w0YrGiyfT68?rel=0]

PS Jag ser mycket fram mot Ormens år, som ska vara särskilt gynnsamt för vänskap och pengar. Låter inte helt fel.

5 Replies to “Kinesiskt nyår och lite bambuklapperrap”

  1. Cooolt! Det där hade jag aldrig ens hört talas om. Nu funderar jag på att bli producent och inseminera Kroumata med Timbuktu så vi får fram något liknande på svenska.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *