Alltså det är så irriterande att vara född för långt innan allt intressant kommer att hända. Jag vill ju vara med när man utrotar bilarna, slutar kriga och återupptäcker telepati.

Den enklaste formen av telepati: vi tänker på pilar och vågor

Sen går vi över till lite mer avancerade grejer

Mental telepati kan kännas ovant till en början …

… men till slut blir det skönt och naturligt, som tandborstning.

Framförallt vill jag leva när alla coola uppfinningar är uppfunna! Nu börjar jag snart tro att jag inte ens kommer att få mina barnbarnsbarn att häpna när jag berättar om nycklar, sladdar, datorer och flygplan. Just det här med sladdar och nycklar kan göra mig så nere i skoskaften. Hur gammaldags är det inte att hålla på med det här fipplandet i nyckelhål? Hela grejen med att nycklar ser så tråkiga och likadana ut, att man jämt tappar bort dem och att de kostar EN MILJON kronor att göra nya, vad är det med det egentligen? För att inte tala om batterier, fulla med kemiskt jox som fastnar i ficklampan. Och sladdar. Få mig inte att börja tänka på sladdar. Sladdhärvor. Förlängningssladdar. Datorsladdar som ligger klämda i dörrar. Gammalt! Artonhundratal!

BÅRING

Nej, ge mig framtidselektricitet väl inkapslad i väggarna där den inte gör nån skada, och lås som öppnas när man kastar ett getöga på det – nåt bra måste man ju kunna använda ögonigenkänning till.

Och fler robotar i hemmet! Utöver tvättroboten och diskroboten (och kanske dammsugarroboten om man nu tillhör den lilla skara som äger en sån). Jag vill leva när varje hem har en terobot, som brygger och serverar perfekt te alla tider på dygnet. Hur svårt kan det vara att uppfinna en sån? Väntar även otåligt på räkningsroboten som tar emot, sorterar och betalar mina räkningar (och talar om för mig på ett vänligt och uppmuntrande vis när det börjar bli för mycket månad kvar i slutet på pengarna).

Men det jag allra mest vill uppleva är teleportern. Jag står inte ut med tanken på att man kommer att kunna ta sig från A till B på en nanosekund först när mina torra gamla benknotor ligger och multnar*, för att inte tala om från Stockholm till Barcelona, Bangor och Brasilien på samma eftermiddag. Jaja det finns dysterkvistar som säger att teleportering aldrig kommer att funka men det örat vill jag inte höra på. Det kommer att fungera jättebra!

Fin skylt från spelet BioShock

Mitt enda hopp står till uppfinnaren av tidsmaskinen, och att någon vänlig själ i framtiden reser tillbaka till 2013 och hämtar mig så att jag får vara med om allt det roliga.

Och nu är det dags att utse tidernas hittills finaste uppfinning. Jag ger er: tvålskumsapparaten.

Tvålskumsapparat av rostfritt stål (behållaren), och förnicklad mässing. Handtag av trä. Mässingsplakett med text: Tvålskumsapparaten AROS, patenterad, A. LÖÖF, Västerås. Till apparaten hör en lös brunglaserad porslinskontakt. Uppvärmes med elektricitet.
Tillverkad i Västerås av en gammal frisör, Lööf. Herr Edberg hade den med sig från Harry Lindströms frisörsalong, som låg i hörnet av Sturegatan och Odensgatan, Uppsala, där han tidigare varit anställd. Enligt herr Edberg är apparaten troligen från 1920-talet.
Källa: Digitalt museum.

* utom att jag inte vill lämna några gamla benknotor efter mig, men det är ett helt annat blogginlägg

3 Replies to “Född i fel århundrade”

  1. Tack Erica! Fina Bostonbilder på din blogg, och väldigt rolig facebookstatus från din granne, jag skrattade högt åt ”orken, bjorken, larken”. ”Drunk octopus” är gammal men också rolig!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *