Min mamma gjorde några riktigt bra saker. En av dem var att välja ut sju goda feer till gudmödrar åt mig. När jag låg i min lilla vagga och jollrade kom de flygande allihop och viftade med sina trollspön över vaggan och sa: Lilla Anna! Vi ska se till att du blir underskön och utrustad med superkrafter!

Nej, så var det inte riktigt. Men hon hade i alla fall en massa fina kvinnor omkring sig. Någon eller några av dem var mina gudmödrar på riktigt, andra var bara allmänt intresserade och höll (och håller) ett öga på mig för att se till att allt gick bra.

Från vänster: Maud, Sigrid, Ninni, Margareta, Suzanne, Gunilla, Gunnel och en okänd dam i hatt

Två av dem är författare. Båda är över 80 år, båda har just lämnat ifrån sig manus till sin senaste bok. De är mina förebilder. De får ålder att verka helt oviktigt.

En av dem fyller år idag, det här är min födelsedagshyllning. Grattis Sicce! Du är nog den bästa gudmor man kan ha. Du har rest så mycket, du är så intresserad av allting, du talar flera språk och har en fantastisk samling böcker. Du är både klok och snäll och jag har alltid vetat att du har tänkt på mig, var du än har varit i världen.

Här är en fin artikel om Sicce och Carl-Göran som träffades för bara några år sedan. Jag har lånat bilden här nedanför från den.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *