Det är så mycket galor nu, bloggalor, kulturbloggsgalor, tvgalor och vem vet allt. Galor galore, skulle man kunna säga. Men jag bryr mig egentligen inte alls om vem som har den bästa bloggen, bästa ägget eller bästa manliga birollen. Jag vill bara dela ut ett pris till GULLIGASTE GNAGAREN. Därför ber jag er att rösta nu, och de nominerade är:


Pacarana (Dinomys branickii)
Pacaranan är väldigt sällsynt och lite närsynt. Och hur gullig som helst. Det står i Wikipedia att den kommunicerar genom att skramla med tänderna, men det kan bero på att artikeln är översatt från tyska.


Kapybara (Hydrochaeris hydrochaeris)
Vår vän Capy. Behöver jag säga något mer.


Surikat (Suricata suricatta)

Jag vet, surikaten är tekniskt sett ingen gnagare. Men den är så bedårande. Du har väl sett den där dokumentärfilmen där en hel familj surikater kommer ut ur sin lya tidigt på morgonen och ställer sig i en rad och spanar, och så blir några av dem så sömniga så att de ramlar omkull? Höjden av gullighet.

Röstningen går till så att du blundar jättehårt, krokar ihop lillfingrarna och utropar namnet på den valda gnagaren högt tre gånger. Sen är det klart. Juryn kommer att tänka länge och väl, och sedan dela ut priset i någon djungel (eller på en savann eller vid en flod).

9 Replies to “Stora gulliga gnagarpriset”

  1. Men jag då? Kabybara är mitt favvisdjur.Vår vän Capy är en ganska skräckinjagande historia som jag alltid ville läsa för mina ungar när de var små. De tröttnade på mig.Dröm om mitt jubel när jag återsåg min vän Capy på Ystad djurpark! Simmande jättehamstrar, med ungar! Merveilleux, på min ära.

  2. Alla är jättegulliga! Surikaterna vill ju bara bli varma om magen, stackarna. Vi gör ju likadant i mars, gör vi inte? Ställer upp oss vid husväggarna och blundar mot solen! :)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *