För ett par år sedan skrev jag att någon borde starta en kollektiv drömtydarblogg , och nu finns det en sån: dlogg.se. (Nästan som en sanndröm!)

Men nu vill jag veta: hur drömmer du?
Är du alltid ”du” i dina drömmar? Jag menar inte ”du” som i riktiga du, som inte kan flyga och alltid har kläder på dig när du går och handlar och aldrig blir jagad av brevbärarkaniner.

Men är du alltid en och samma i drömmen?

Jag har ibland drömmar där jag växlar mellan olika figurer i drömmen. När jag vaknar kommer jag ihåg att jag var både mig själv och en främling i drömmen. Inte samtidigt alltså, utan vid olika tidpunkter. Ungefär som en pjäs där skådespelarna turas om i rollerna, och en person kanske spelar Hamlet i första akten, Ofelia i andra och Vålnaden i tredje.

Finns det fler som drömmer så?

Berätta gärna! Och om det är nåt annat konstigt med dina drömmar också förstås.

Så här skriver Wikipedia om drömmar. Så här skriver NE.se (med konstiga, drömlika avstavningar. Här är några av mina gamla drömmar. Här är en drömbildare (favorit i repris). Så här skriver andra om drömmar, hamlet, harar

4 Replies to “Hur drömmer du?”

  1. De konstigaste drömmarna jag har varit med om är de som är utan bilder. Det är alltså bara ord! Det är väldigt svårt att föreställa sig hur det är innan man har upplevt det, eftersom drömmar oftast per definition innebär bilder. Jag minns att jag hade en chef som berättade att han drömde så för tjugofem år sen, och jag tyckte det var hur kufigt som helst. Nu har det även hänt mig … (Fast bara ett par gånger hittills.)

  2. jag vaknar ibland av att jag drömmer dofter så starkt att de väcker mig. och en gång när jag hade läst en Peter Nilssonroman drömde jag en helt undebar matematisk dröm, formler a gogo

  3. Intressant! Drömmar med bara ord, matematiska drömmar och luktdrömmar? Men hur olika kan man drömma egentligen? Och varför? Det vill jag veta nu.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *