När jag såg den här notisen i DN för några månader sen blev jag helt förstummad, förtjust och förbryllad.


För det första måste man ju fråga sig varför prästen flög iväg. TT påstår att det var en del av en kampanj för lastbilschaufförer. Det låter mer troligt att byn hade tröttnat på sin präst och lurade i honom att han skulle flyga för en god sak, och sen släppte snöret. Alternativt att prästen hade tröttnat på byn och helt sonika rymde.

Sedan har vi spekulerat här hemma (notisen har suttit på vår kylskåpsdörr sen i april) om var han har tagit vägen. Jag var övertygad om att han landat på en liten djungelö där innevånarna sett honom falla ner från skyn och hyllat honom som sin nya husgud. Alternativt som sin nya lunch.

Men just nu fick jag veta (via MaxVibes) att den stackars mannen hittats död utanför Brasiliens kust. Max har läst Svenskan som skriver att fader Adelir Antonio Carlis kropp upptäcktes av en bogserbåt i vattnet tre månader efter att han försvann. I artikeln står det också att han ska ha ringt ett mobilsamtal till sina vänner och sagt att han var på väg att krascha i havet.

Ja, och i min egenskap av Krösa-Maja vill jag nu dela detta sorgliga bud med er.

PS När jag googlade efter nyheter om ballongprästen nyligen frågade Google mig:

Menade du: ballongbröst

Läs även andra bloggares åsikter om

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *