Eller är det bara att sätta upp fler bokhyllor?

Det känns som en fråga som kan dela mänskligheten i två delar, ungefär som ”är glaset halvtomt eller halvfullt”. Vilken sort är du?

Idag fick vi hem det tredje och sista lasset böcker från P:s mamma som var snäll och lagrade halva vårt hem medan vi var ute och reste. Tolv kartonger. Det är roligt att packa upp dem, jag blir glad när jag hittar böcker som jag inte kom ihåg att vi hade. Titta, här är ju alla Agatha Christie-böckerna! Och Roald Dahl, och Dickens. Hoppsan – vi hade tydligen tre ex av A Christmas Carol. Och tre Idioten, och tre Odyssén.

Som synes har jag bara hunnit packa upp böckerna vars författare börjar på A-H, sen fick jag ta en paus. Dumt nog kom jag inte ihåg att lådorna var numrerade, så jag började med att packa upp låda 3 och 4. Ack! När jag upptäckte mitt misstag och började ställa upp låda 1 (Douglas AdamsPaul Auster) fick jag börja med att flytta alla redan uppställda böcker ner två hyllor. Tyvärr räckte det inte för att böckerna i låda 2 (Frank BaumMichael Connelly) skulle få plats. Det var bara att flytta ALLA böcker en gång till.

Frågan är vad jag ska ta mig till när jag kommer till låda 12 (fakta: språk). Vi fick göra oss av med de ärvda, stora bokhyllorna när vi flyttade – de var för höga helt enkelt. Så nu har vi bara 44 hyllmeter Billy att spela med, och då ska alla papper och pärmar från gamla arbetsrummet få plats också. Det kommer aldrig att gå! (Och då har vi ändå ställt upp alla barnböcker på vinden – tjugo fulla banankartonger.)

Så nu är frågan – för många böcker, eller för lite bokhyllor?

Läs även andra bloggares åsikter om ,

10 Replies to “Kan man ha för många böcker?”

  1. Förr var vi såna som ständigt skaffade fler och fler bokhyllor, men numera gör vi oss av med en massa böcker i stället. Och det är jätteskönt! Lite kul att man kan förändras också.

  2. En av livets svåra frågor. Om/när vi flyttar till en mindre bostad blir det definitivt problem med böckerna! Kanske kan man mogna som ö-helena …Men nu har du ju guldläge att fylla på i Library Thing!

  3. Det är bara att köpa nytt:)Nä, vi har bestämt oss för att vi har en vägg med skivor och en med böcker och så får vi hushålla där. Fast skivorna letar sig ut i vardagsrummet i smyg när jag inte märker det.

  4. jag är ledsen men det är uppenbart att man kan ha för litet böker i förhållande till hur stor plats man har :(såg en gång några dregliga bilder från ett skånskt slott med ett STORT RUNT BIBLIOTEKSRUM I FIL MED HUNDRA ANDRA RUM OCH PLATSBYGGDA BOKHYLLLOR RUNT RUNT MED RULLBAR STEGE OCH ENORM FÖNSTERSMYG ATT SITTA I OCH…dregel dregel dregel

  5. freudian slip dåra, det skulle ju inte direkt stått ordet ”litet” där det står litet…håhåjaja får skylla på att det är så dammigt här

  6. Böckerna måste stå i bokstavsordning också?? :) Färgordning fixade jag en gång, det var snyggt. Försökte ett tag ha engelskspråkiga romaner för sig, men det höll inte. Nu är det storleksordning som gäller, ekonomiska stilen, tar minst plats.Nästan alla böckerna pockar på att bli bortförda till bättre ägare. Men vad skulle folk tro om man inte hade några böcker..

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *