En urgammal KP med Duke Ellington på omslagetDN Kultur skriver idag om Kamratposten. Under den stora artikeln om nya chefred Ola Lindholm finns en tidslinje, där min mamma får rätt bra cred:

I Margareta Toss får tidningen en redaktör som så småningom gör den värdsledande i sitt slag.

Min morsa var chefred på KP från 1957 till 1983 och skrev några hundra Hej alla du-spalter och lottade ut många nallar, vilket är vad de flesta som läste KP då kommer ihåg henne för. Jag är iallafall väldigt stolt över hennes insats, både nallarna och världsledandet!

PS Tyvärr ligger inte artikeln ute på dn.se så ni måste införskaffa en Kulturdel och slå upp sidorna 6-7 om ni vill se det med egna ögon.

Andra bloggar om:

5 Replies to “Min mamma!”

  1. Ha! Lustigt nog såg jag precis den där passagen när jag satt på tunnelbanan på väg hem, efter att ha fikat med dottern. Ha en underbar resa, hoppas att den blir allt det där exotiska som vi läsa i KP som barn!

  2. Mina brallor från -75, -76, -79 och -81 är med i senaste numret av KP. Jag är stolt som en jeanstupp!

    (Fast din mammas insats 1957–83 klår mina jeans med hästlängder.)

  3. När började spalten heta ”hej alla du”, måntro? För det gjorde den väl inte 1957?

    Vore intressant att se som ett tecken på vid vilken du-andet började slå igenom.

    Har du kvar alla årgångar?

  4. Respect! KP är en kanontidning, som jag tyvärr aldrig upptäckte som barn. (Det var bara Buster som gällde för min del). Men äldste sonen gillar den skarpt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *