Författaren Jane Austen var inte tillräckligt snygg för att få vara med på omslagen till sina egna böcker, står det i Dagens Nyheter.

Jane A, skön inuti

I vanliga fall brukar bokförlagen använda ett porträtt av den brittiska författaren som har målats av hennes syster Cassandra. Men innan Wordsworth Editions tryckte bilden till en nyutgåva förlängde de Jane Austens hår, tog bort hennes nattmössa och lade till lite förskönande smink.

– Hon var inte direkt en snygging, säger Helen Trayler, försäljningschef på förlaget, som förklaring. Jag vet att man inte ska döma en bok utifrån dess omslag, Men tyvärr gör folk det.

Tyvärr, eller hur! Synd att det inte finns något smink som kan försköna girighetens fula tryne.

Andra bloggar om: , ,

2 Replies to “Vissa trynen går inte att försköna”

  1. Förlåt en yngling men är den där bilden den retuscherade eller den äkta? Hon verkar OK tycker jag. Själv läser jag bara böcker av snygga författare, helst författarinnor. På så sätt är det mycket jag slipper ta del av.

    Sv.D. hade f.ö. en läsarfråga år 2004 om vem som var snyggast: Axel von Fersen eller Gustav Mauritz Armfeldt. Vad tycker du? Vad jag tyckte kan du läsa här.

  2. Det är den äkta Jane och jag tycker också att hon är ganska söt i sin nattmössa. Vad gäller Armfeldt och Fersen vet jag inte hur nån av dem såg ut, så jag röstar på Ankarström.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *