Idag känner jag mig avantgardistisk: DN Kultur skriver idag om Ubuweb och 365 days project, en sida som jag haft som bokmärke i kanske hundra år redan. När man är lite nere finns det inget som piggar upp som att lyssna på tex Orson Welles som ska läsa in en reklamsnutt för Findus fiskpinnar och skäller ut copykillarna, eller Sister Gertrude Morgan som sjunger Let Us Make A Record, eller någon av hundratals andra öronbrytande inspelningar.

Men när jag nu ändå har er på tråden vill jag passa på att tipsa (igen) om One Minute Vacation på quietamerican.org. Folk spelar in en minut ljud från varsomhelst i världen och skickar in så att vi andra kan lyssna. Fågelkvitter i Tibet, en spågubbe i Indien, karneval i Mexico, regn på en bakgård i Dresden, grodor i Brasilien, fiskförsäljare i Thailand, Londons tunnelbana … Välj själv var du vill färdas med öronen, blunda och var där.

Lyssna också på femtonåriga Linda Mårtensson som spelar vattentrummor i Centralafrika och rapporterar till sin skoltidning SofiaGlobal.

Andra bloggar om: , , , , , , , .

2 Replies to “Gör dina öron glada idag”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *