fear is a virus

Jag läste fel när jag gick förbi tv:n, trodde att det stod

Fear is a virus that will mutate and transmit among humans

Det är ett tag sen nu, men jag kan inte få orden ur huvudet.

9 Replies to “Rädsla är ett virus”

 1. Men hur … men hur … hann du ta en bild?

  (Förlåt att jag är trivial på detta sätt istället för att som du vara filosofisk och begrunda hur rädsla för allt sprider sig som en löpeld.)

 2. Jag sprang ner till telefonkiosken, bytte om och flög sen iväg MOT jordens rotationsriktning så att tiden började gå baklänges. Sen hämtade jag kameran och tog bilden!
  Fast egentligen tryckte jag bara på pausknappen på digitalboxen och sen tog jag bilden.
  Alla kommentarer piggar upp, triviala som filosofiska!

 3. Rädsla smittar som ett virus, tänkvärt.
  Men vad jag fastnar för i tankarna är vad det är som smittar i det här fallet, alltså vad det blir när rädslan muterar.

  Det kan inte vara ångest, det ligger ju nära rädlsa men det är alldeles för introvert för att smitta som ett virus. Kanske jämförelsenoja, där man blir neurotisk av att jämföra sina kläder, sin inkomst eller antalet kommentarer på sina blogginlägg med andras?

 4. En otäck tanke. Jag hade precis lärt mej leva med att leva med: – ”Language is a virus from outer space.” (Burroughs). Tanken på att fruktan skulle ha samma förmåga att påverka vår kultur som språket är… skrämmande.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *