Jag blev utmanad av Rosemari på Kulturbloggen att anordna en gissningstävlan. Det var svårt att komma på lagom otroliga saker, men nu är det klart!

De första tre som gissar rätt vinner en Handbok för vilda barn – perfekt att ge bort till barn som man själv inte är förälder till, de kommer att älska givaren för tid och evighet.

Fyra av de följande påståendena är sanna, ett är ljug.
Fantomens goda märkeGissa vilket som är påhittat!

1. Jag blev utnämnd till Årets författare 1995

2. Jag har skakat hand med Fidel Castro

3. Jag står under beskydd av Fantomens goda märke

4. Jag har hittat på ett ord som kom med i SAOL (Svenska akademins ordlista)

5. Jag har ägt en signerad Beatlesskiva och gett bort den för en kyss

Jag är nyfiken i en strut (inte ett påhitt) och skulle gärna gissa även hos Presidenten, Översättarhelena, Hakke, Olle, Crrly, Coola morsan. Och så hos dig förstås!

Andra bloggar om: , ,

PS Lotten har redan ljugit också!

Uppdatering: Det rätta svaret finns här

30 Replies to “En ska bort”

 1. Jag gissar på nr 1.

  gissar att du inte blev utnämnd till årets förf 1995 (hittar inget på webben) MEN då innebär det att du gett bort en signerad beatles skiva för en kyss och …och…jag menar varför skulle någon ge bort nåt för en kyss? Liksom köpa kyss? stämmer junte. Och min äldsta dotter skulle bli VANSINNIG om hon fick veta att du gett bort en signerad beatlesskiva oavsett om det var för en kyss eller för en porsche! MEN du kanske var mycket ung! oinformerad och typ 3 år? så det KAN ha hänt.
  självklart står du under fantomens goda märke och har skakat hand med fidel och hittat på MINST ett av SAOL-orden!

 2. Jag tror att nr 1 är fel men jag måste säga nr 5, för man ger inte bort sina signerade Beatlesskivor.

  För övrigt har jag just fått ett nytt mål i livet: jag ska ha in ett ord i SAOL.

 3. Jag tror egentligen nummer 1 men eftersom man kan bli utsedd av vem som helst hur som helst (för du skriver ju inte hur) så tror jag snarare på SAOL.

 4. Å jag tror på att 4:an ska bort … bara för att allt det andra lät så bra :) Alltså – uteslutningsmetoden. Och hur bra är den …?
  Nu ska jag vidare och gissa! Guuud vilket jobb sen när jag ska runt och kolla alla svar haha ;)

 5. Om det är SKTF:s litterära pris som avses som gick det till Bodil Malmsten 1995 (vem det nu kan vara?). Fidel är så osannolik att det måste vara sant. Goda märken delas ut i parti och minut i Parken Zoo i – tadam! – Eskilstuna varje sommar. Att hitta på nya ord i SAOL är en barnlek för en sån som du. Och kärleken gör blind!

 6. Hehe, vad coolt!

  Man får inte gissa på ”Fyra av de följande påståendena är sanna, ett är ljug” va? :-) För jag tycker att typ allihopa låter lite för bra, utom möjligtvis det med Fantomen.

  Nää, nu läste jag om dig i Wikipedia och blev så blyg att jag inte vågar skriva mer just nu. Sätter mig i ett hörn och väntar på att blygheten går över…

 7. Hm, så där ja. Nu kanske jag vågar… Du fick Stora journalistpriset 1995 men jag tror inte att du samma år vann utmärkelsen Årets författare.

  Vilka otroligt häftiga saker du har varit med om! Hjälp, jag hinner inte fundera nu över vad jag egentligen har gjort och inte gjort, så jag får be att återkomma!

 8. Hmmm.. här gäller det att vara taktisk. En massa personer har gissat på 1, ingen chans att vara bland de tre första där alltså (även om jag egentligen tror det är den som är fel). Castro har väl ala skakat hand med utom jag. Fantomen tittade förbi när vi satt på bloggöl, ni verkade vara bundis. Det får bli femman.

 9. Det står helt klart mellan 1,2 och 4.
  Jag tror du ändrat fakta i ettan och alltså är den osann.

  Välkommen in och avslöja min lögn!

 10. Tack för din kommentar hos mig. Vem kan motstå inbjudan när latinos är inblandade, blink blink! Dessvärre tror jag att det är han som ska bort. Med tanke på hur svårt det är att få intervjuer med honom osv. så tror jag att du har drömt.

 11. Ettan är fel. Du blev nog utsedd till Årets författare något annat år. Annars är det så som crrly skriver att Årets författare ska vara Stora journalistpriset.

 12. nu vill man snart få litet fakta i målet! please please du har väl inte gett bort en beatlesskiva?
  välkommen att gissa hos mig, nu i ny gissform

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *