Det enda jag önskar mig i julklapp är en imp. (Om du inte vet vad en imp är ska jag förklara: Imper är en slags små alver. Den sortens imp jag tänker på är en variant av imperna i Discworld-böckerna, där de bland annat håller reda på viktiga möten och säger bingly-bingly beep! när det är dags.)

Jag vill ha en egen upplysar-imp som håller ordning på allt jag behöver veta: vad det står för intressanta saker i tidningarna (och vad de betyder), vilka djupsinnigheter som har skrivits i mina favoritbloggar, vilka utställningar, filmer och konserter man borde gå på, vilka politiker som har fattat vilka tokiga beslut.

bingly-bingly-beep!Dessutom ska impen avgöra vilka artiklar (böcker, bloggar, filmer, föreläsningar etc) jag absolut måste läsa (se, gå på etc) själv. Det ska vara väldigt få. Resten tar impen hand om, och ger mig en effektiv och lättfattlig sammanfattning varje morgon, cirka kvart över nio.

Särskilt de vetenskapliga essäerna i DN ska impen läsa och förklara för mig. Jag vill ju så gärna veta vad de handlar om! Och alla politiska bloggar på engelska.

Jag vill också att impen ska ha en samlad bild av allting. Till exempel om jag tror att min internet- och tv-leverantör är ett helylleföretag så ska impen upplysa mig (på ett diskret vis) om att de har blivit uppköpta av den mörka sidan. Om det nu skulle vara så, alltså. Eller om jag blir erbjuden jobb av en ideell organisation som informerar om ungdomars datorvanor så ska impen tipsa om eventuella detaljer som gör styrelsen mindre trovärdig. Sånt ska impen veta och förklara för mig, innan jag skriver på.

På så sätt ska jag alltid ha full koll på allting. Robotkoll. Och inte behöva skrynkla min stackars hjärna för att hinna med allting och förstå allting och kunna svara på frågor och fatta kloka beslut.

Andra bloggar om: , , , .

3 Replies to “Ge mig en imp, snarast”

  1. Om det funnes en webbtjänst som sa bingely-bingely-beep skulle jag kanske fundera på saken. Skönt att det finns fler imp- & Pratchett-lovers därute, LA och Agnes!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *