När man stirrar ut i höstdimmorna ska man inte börja tänka på kundtjänster och ärthjärnor, för då blir man bara ännu surare. Nu råkade jag göra det ändå. Här är några saker jag verkligen retar mig på:

1) Spray och hur de sköter sin mailtjänst Home. Jag har haft en home-adress i flera år nu och det har alltid varit strul. Det kan jag leva med, men jag retar mig på att man ALDRIG får några svar när man mailar deras kundtjänst.

2) Detsamma gäller comhem – de svarar heller aldrig på mail. Och att ringa till deras kundtjänst är lika frustrerande som att ringa till Telia. Ett samtal med teleoperatörernas kundtjänster kan orsaka allvarliga skador på nervcentrat. Kort sagt: man kan bli galen.

3) Man kan även bli arg av webbhotellet Surftown. Deras kundtjänst brukar visserligen svara, men a) först efter flera dagar, b) på danska och c) goddag yxskaft (eller gåddäää öxeskäft som det heter därnere).

4) Ett annat företag som verkar lomhörda, eller möjligen lögnaktiga, är Lovefilm som inte kan förklara varför de skickar film nummer ELVA på listan två gånger i rad, istället för nummer ett. Eftersom det nu har hänt två gånger på två veckor, men aldrig tidigare, frågade jag om det var ett tekniskt fel som kunde rättas till. Men nej, det kan de inte svara på. Istället skickar de som papegojor samma icke-förklaring om och om igen. "Om antalet exemplar vi har i lager inte räcker till att skicka till alla kan det bli så att man får en film från en lägre prioritetsgrupp just vid det utskicket."
Jodå, så att. Eftersom Lovefilm inte hade något ENDA ex inne av filmerna The Producers, Brokeback Mountain, Walk the Line, Stolthet och fördom, Hoodwinked, Local Hero, Kurosawa – Den vilda flykten, The Deer Hunter, Cowboy Bebop, Underground, Livet är ett mirakel, Ronin, Henry V eller Everything is Illuminated just den veckan. Visst serru.

arthjarna5) Folk som går in med hundar i inte-hund-vagnen på tunnelbanan. Igår sa jag till en sån person. Jag har aldrig vågat göra det förut men jag blev så arg, för det syntes så tydligt att hon visste om det: hon sneglade på skylten och sen på alla runtomkring, men ändå bytte hon inte vagn vid nästa station. Ärthjärna. Ful liten hund var det också. Fast jag sa faktiskt till ganska snällt. Hunden kunde ju inte hjälpa det.

6) Folk som står mittemot varandra och röker så att man måste gå igenom deras rökridåer när man ska gå förbi. Det är faktiskt ett problem! Försök gå till tunnelbanan hemifrån mig via lokalagatan så får ni se! Plus att de slänger sina äckliga fimpar överallt. Hu.

Sen kommer jag inte på nånting mer att hetsa upp mig över. Just nu.

Andra bloggar om: , , , ,

11 Replies to “Mindre sköna saker”

  1. Det heter faktiskt ”god dag mand økseskaft” på danska! (Ursprungligen kommer det från en norsk folksaga, nedtecknad av Asbjørnsen och Moe (på norska: god dag mann økseskaft).)
    /H. Besserwisser, står alltid till tjänst med upplysningar om det ena och det andra :)

  2. Min yngsta dotter sa häromdan, när vi pratade om att byta namn: Jag kanske borde byta namn till Besserwisser. Ja, alla kallar ju mig det iallafall!

  3. Brafilm var ju, öh bra, men det är svårt att älska Lovefilm. Det är fullständigt hopplöst att få nya filmer från dem. Och tydligen äldre också för det var det ju i din lista. Hopplös hemsida och en massa knappar om att man ska köpa film överallt. Det var ju hyra man ville. Jag har gjort slut med Lovefilm.

  4. Jag heter Lena och arbetar som Customer Relationship Manager på LOVEFiLM. Vi har tagit till oss kritiken som har riktats mot oss och har gjort en rad förbättringar på vår tjänst. Vi hoppas att du vill ge LOVEFiLM en ny chans, gå gärna in på http://www.lovefilm.se och se hur det fungerar idag!

    Lena Kornher,
    LOVEFiLM

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *