Ibland måste man fnissa lite (snällt, inte cyniskt) åt såna som menar väl, iallafall när de framstår som så ovanligt blåklockeblåögda som Eric Ljunggren, nyhetschef på Metro Stockholm.

Metro ryter till
klicka så får du se hela bilden större

Den här utrivna sidan från måndagens Metro sitter uppe på vårt kylskåp och är lika rolig varje gång vi tittar på den. Inte minst för att man kan fantisera om våldtäktsmannen som sitter på tunnelbanan och högtidligt lovar sig själv att sluta våldta folk när han läser Metro. Eller om nyhetschefen som blir mer och mer besviken för varje dag den här veckan och slutligen på fredag utropar: Nej, nu har dom mördat nån igen. Det är ju ingen som bryr sig om vad jag säger!

Andra bloggar om:

2 Replies to “Skärp er, mördare!”

 1. Hej, Anna!
  Tror du verkligen på allvar, på vad du säger? Du skrattar åt våldtäktsmän och tycker synd om nyhetschefen som blir besviken över att ingen bryr sig om vad han säger. Har du hört talas om ordet ironi?

  Kanske, är det dessutom dags att säga; skärp er! Kanske är det dags att sätta stopp för det som händer i samhället och kanske är det bra att vi belyser de hemskheter som pågår runt oss.

  Jag tycker att det är ett bra initiativ, även om jag är övertygad om att det ligger viss ironi i det, att som världens största tidning sätta stopp. Tidningar har enorm makt, även om varken jag eller någon annan tror att en våldtäktsman inte begår en våldtäkt för att han eller hon har läst Metro. Tidningar har stor makt att få människor att lyssna och reagera och det syftet tycker jag har uppnåtts.

  Tänk en gång till innan du fantiserar om våldtäktsmän och skrattar åt en av världens mäktigaste medier, som påverkar miljoner människor varje dag! Och för sista gången; HAR DU HÖRT TALAS OM IRONI?

  Tack!
  (bra blogg förresten…)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *