Tonårsföräldrar får anledning att lyssna på P1 i höst: programmet Föräldrarna startar en serie vid namn Tonårsrummet, där sex tonåringar har spelat in en ljuddagbok.

Ur pressmaterialet:

En gång i månaden, med start måndag 4 september, får vi ta del av berättelser om hur det är att vara tonåring. Daniela, Veronica, Paul, Sebastian, Elias och Maxine öppnar sina ljuddagböcker i Tonårsrummet i P1. En person – en berättelse. Ur hjärtat om vardagens små irritationsmoment och livets stora frågor. Om att inte kunna sova på nätterna. Om att inte vilja lämna sitt rum. Om musiken som räddare. Om att älska någon så att det gör ont. Alla sex går medieprogrammet på Tumba gymnasium, och har spelat in materialet själva.

Föräldrarna konstaterar att man inte har mycket att hämta i media som tonårsförälder. Det mesta kretsar kring småbarn.

Hur gör man när tonåringen vägrar gå till skolan? Eller åker upp och ner i humöret som i en berg- och dalbana? Eller är kär i någon som du inte tycker om?
Hur mycket bestämmer föräldrarna och hur mycket bestämmer tonåringen? Kan man tvinga någon att gå till skolan trots att de inte vill – och hur gör man när skolan inte behöver lämna någon information till föräldrarna? Lyssna på tonårsrummet i P1 – där får du några svar!

Tonårsrummet startar i P1 (92.4MHz) på måndag 4 september kl 11.03 och kl 23.07 samt 10/9 kl 18.30.

Läs mer om ungdomarna i Tonårsrummet på Föräldrarnas hemsida.

Foto: Micke Grönberg/SR
Tonårsrummet - ny serie i Sveriges Radios P1 avslöjar allt du vill veta om tonåringar. Foto: Micke Grönberg/SR

Andra bloggar om: , , , , , ,

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *