Jag har ju fyra barn, som ni kanske vet. Och de är så otroligt vackra (kanske världens vackraste, enligt vissa källor). Jag har hur många bilder som helst på dessa fantastiska tonåringar och jag vill inget hellre än att lägga upp dem på nätet så att alla kan se.

Men jag får inte! För barnen. De är väldigt tydliga på den punkten. Med några få undantag får jag inte lägga ut några bilder publikt, varken här, på Flickr eller någon annanstans.

Efter viss förhandling fick jag lov att lägga ut några till, om jag satte en begränsning så att bara vissa utvalda kan se dem. Och då måste det vara folk jag har träffat eller på annat sätt kan gå i god för. De har också gett mig lov att lägga upp bilder från när de var små (utom son 2 som är hårdnackad).

Barnen tycker naturligtvis att jag är fnattig och borde skärpa mig, och tror dessutom att jag inte är helt objektiv när det gäller deras <a href="http://www.synonymer.se/?query=fotogenisk

6 Replies to “Lägga ut sina barn”

 1. har jag ju inte sett sedan killarnavar ”små” , I bebis tom. 2 ? År. och J har jag sett en gång som bebis! Nyfiken? Kan du inte få skicka bilder till ”gamla barnvakten”? Vore KUL att ses till sommaren kanske ?
  …mina barn ÄR oxå de vackraste såklart!! :) ( älsta dottern blev modellagenturad i London förra sommaren, till hennes irritation sa mamma NO thank you! ) må gott!

 2. Jag kan gott tänka mig att det finns fler barn som är vackrast i världen. Och att dina är jättesöta! Jag mailar dig om bilder.

 3. Det där har vi också diskuterat hemma. Ingen av mina barn ville vara med, men sen ändrade de sig och det gjorde inget plötsligt.
  När det gäller barnbarnet är vi noga med vilka bilder som läggs ut. Och inga namn.
  Jag har full förståelse för pul-lagen, men när det gäller papperstidningen fotas det hur som helst med namn och hemvist. Som om det inte skulle kunna missbrukas!?

 4. Jag förstår dem. Jag skulle definitivt inte vilja att de la ut bilder på mig på deras sidor :-)

  Jag läggar bara ut bilder på bebis. Det känns på något sätt som om det inte är lika fel med en bebis. Kanske för att bebisar inte har medvetenheten? (Ursch, nu lät det ju ännu värre) I alla fall tar jag nästan alltid bort bilderna igen. Jag är kanske fjantig, men tanken på att någon annan kan spara hem bilder på mina barn och göra vad de vill med dem gör mig galen.

  Varför man ens kommer på tanken att lägga ut bilder på barnen? Tja, man är väl så löjlig att man helt enkelt är stolt över att ha skapat något så vackert att man vill att hela världen ska få se hur duktig man är. :-)

 5. Jag har full förståelse för dina barns synpunkter, Anna. Mina egna har jag inte ens övervägt att lägga ut bilder på, utom en semesterbild från när de var små (idag är de vuxna) och som de godkänt. Barnen måste få ha sin integritet (även om jag gärna och med stolthet skulle visa upp mina ättelägg). Och ligger bilden väl ute så är den publicerad och kan hämtas av vem som helst även om man senare tar bort den. Samma princip gäller för bilder på maken, som givetvis också måste få bestämma om han vill synas på nätet eller inte.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *