Det snackas mycket om monarkin nuförtiden. Media viker sig tredubbla för att få intervjuer med kungen. Men alla är inte glada åt det! Somliga tycker att vi kunde lägga våra skattepengar på viktigare saker än drottningens ansiktslyft och glasskor till prinsessorna. Via Blind Höna hittade jag Republik! Nu!-bloggen där man bland annat kan få ett diplom på att man inte är monarkist.

Men jag har den optimala lösningen som kommer att göra ALLA glada. Republikanerna kommer att hoppa upp i min famn och rojalisterna kommer att pussa mig på tårna. Kungen kommer också att bli jätteglad.

Så här ska vi göra: Vi ska införa kungalicens. Precis som tv-licens, fast byt ut tv:n mot kungen.

Alltså, de som VILL att Sverige ska ha en kung, de får betala. Det behöver inte bli så dyrt, jag vet inte hur mycket vi betalar nu i skatt men nån hundring i månaden kanske.

sa ska det se ut!Alla som betalar sin kungalicens får ett särskilt fint diplom som visar att de är monarkister, samt rabatt på Svensk Damtidning och Hänt i Veckan. En gång om året är det en alldeles underbar bal på slottet och då får alla monarkister en personlig inbjudan, och får dansa wienervals och skåla och hurra. För ett litet tillägg får de en guidad tur genom de kungliga gemaken av prinsen som avslöjar pikanta detaljer och kungliga hemligheter.

Kungen och hans familj slipper ha tråkiga vanliga kläder och får gå med krona och mantel hela dagarna (och kanske äpple och spira). Istället för träningsoveraller får de ha rustning, och istället för bilar får de åka sjuglasvagn (vad är det egentligen?). Slutligen får någon cool arkitektbyrå designa om slottet från tråkig kloss till sagopalats med tinnar och torn och vallgrav.

Alla vi andra slipper hålla på och fjomsa oss, och får välja vad vi vill lägga pengarna på istället. Om vi träffar kungen på stan får vi säga: Hej, hur mår DU. Men vi får inte gå på bal på slottet.

Nå?

Andra bloggar om: , ,

4 Replies to “kungen på licens”

  1. Ditt förslag är jättebra och betydligt mer genomtänkt än mitt. Men du har missat äpplet, hermelinmanteln, spirorna och slottet!

    En annan idé är att lotta fram kungen genom att gömma en böna i soppan, som man gjorde på sina håll på den gamla goda medeltiden. Den som hittade bönan utropades till kung i tolv dagar och fick göra precis vad han ville, även med grannarnas fruar. På den tolfte dagen halshöggs han visserligen, men ändå!

  2. Pingback: Blind Hna

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *