Lär känna psykopatenTunnelbanebok just nu är Görel Kristina Näslunds Lär känna psykopaten. Begreppet ”psykopat” används säkert ofta helt felaktigt – enligt kvällstidningarna är hälften av dina arbetskamrater och alla dina chefer psykopater. Men när man har haft att göra med personer med psykopatiska drag blir man förstås nyfiken på hur de ser ut inuti. Näslunds bok är intressant än så länge, med lättbegriplig medicinsk historia och bra intervjuer (fast lite blåögt är det ibland).

the truthThe Truth av Terry Pratchett är en favorit och får följa med både på tunnelbanan och i sängen. Det är andra gången jag läser den och nu är den ännu bättre! William de Worde blir tidningsutgivare när den första tryckpressen kommer till Ankh-Morpork, och försöker bevisa att Lord Vetinari har blivit falskt anklagad för mord. För att bevisa Vetinaris oskuld behöver han hjälp av en talande hund, men de galna mördarna Mr Tulip och Mr Pin är är på både honom och hunden på spåren. Discworld är en bucklig spegelbild av vår värld – i just den här boken får kvällspressen och överklassen sina fiskar varma.

Den tredje boken, Damernas detektivbyrå av Alexander McCall Smith, började jag läsa igårkväll, så den måste jag be att få återkomma om. Upplägget verkar iallafall bra!

Andra bloggar om: , , , , ,

One Reply to “Näslund, Pratchett & McCall Smith”

  1. Har också läst Pratchetts THE TRUTH. Väldigt kul, väldigt bra! Läs också hans nästa, GOING POSTAL, som satiriserar både post och e-post.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *