När vår Max var liten läste vi förstås Max-böckerna för honom. Max objekt=kakaMax kaka, Max lampa, Max nalle och alla de andra spännande småbarnsböckerna i Max-serien av författaren Barbro Lindgren och illustratören Eva Eriksson. Vissa kritiker och pedagoger menade att det var skadligt för barn att läsa Lindgrens Max-texter för att de var så barnsliga, men det tyckte vi bara var nys. Det var inte texten som spelade roll, de härmar bara vad ett litet barn säger när man tittar på bilderna.

Häromdagen fick jag en rolig länk till en sida där en för mig okänd person kärleksfullt gör Max till sin i den lilla boken Max objektorienterar.

Max objektorienterar

I Max objektorienterar får vi lära oss lite om programmering. Den har bara tre bilder, men lite mera text än sina föregångare. Åtminstone på sista sidan.

One Reply to “Max programmerar”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *