dator med vevEn dator som verkar ha arbetsnamnet ”hundradollarsdatorn” ska delas ut till barn i utvecklingsländer. Den är handjagad och behöver ingen ström: veva i en minut så fungerar den i 40 minuter. Datorn är framtagen av forskare på MIT och enligt DN är den ”visserligen enkel och robust, men ändå utrustad med ny och innovativ teknik”.

Det låter jättebra. Nu önskar jag bara att någon ska uppfinna en trampdator till alla svenska barn, en dator som man helt enkelt måste cykla för att hålla igång. Föralldel kan nog även en del mammor och pappor behöva en också.

4 Replies to “Handvevad dator”

  1. Jag skulle vilja sträcka mig till att svenska barn behöver en dator som går på frisk luft och att det måste vara just frisk skogsluft som strömmar in i joggingtakt.

    Min dator skulle kunna få gå på tuggmotstånd. Choklad gav lite energi. Hallontuttar gav mycket.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *