När jag cyklade hem häromdagen såg jag att näsan inte låg kvar och guppade, ja inte fingret heller för den delen. ”Måste skriva om detta när jag kommer hem” tänkte jag. Men i Götgatsbacken mellan Slas och Lush fick jag istället en idé: Varför inte starta en gemensam Stockholmsblogg?

Hejdå fingretVi är ju många som skriver om stan, en del oftare och andra sällan. Och många som tar bilder. Om det finns en gemensam sida så finns ju allt det roliga på samma ställe!

Jag kollade vilka som taggat sina inlägg med ”stockholm” på nyligen och vilka som var frekventa på knuff och fick fram bland dessa sthlms-bloggers:

Rosa Bloggen
Magnus tankar
Jag – en gammelmamma
mera coz åt folket!
yukio.se
KistaChic
andrea goes stockholm
En textmissbrukares bekännelser
sodra blog
R Skriverier
Stockholm enligt Ankersjö
Oinspirerad
En Joches liv och leverne
stockholm syndrome
spookhead

fast det förstås är en väldigt ofullständig lista och alla där kanske inte vill vara med. Men nån annan kanske vill! Alla är välkomna!

Hur som helst gjorde jag en jätteenkel version 0.1-sida på http://stockholm.blogsome.com/ där folk kan registrera sig och bli medlemmar och skriva. Man får gärna både skriva nytt och lägga in gammalt!

Jag är varken designbegåvad eller tillräckligt bra på WordPressfinesserna för att det ska se ut som jag vill – tex vill jag att man ska kunna se alla som är reggade som medlemmar och söka på just deras inlägg och ha en mycket, mycket snyggare logga – allt kan förbättras och förändras, men jag tänkte att det får bli upp till alla som vill vara med hur den ska se ut och fungera. Och kanske bidra med förbättringar.

I bästa fall kan det bli ett ställe där både infödingarna själva och turisterna kan hitta något att glädjas åt. Vad tror du?

PS Det kanske redan finns en Stockholmsblogg fast jag inte vet om det! Upplys mig gärna isåfall!

6 Replies to “Idé: En gemensam Stockholmsblogg”

 1. Hmm, hur då tagga? Jag skriver ofta om Stockholm, fast också om Sollentuna, som jag envisas med att räkna till Stockholm.
  Hur hade du tänkt dig att Stockholmsbloggen skulle fungera?
  Låter spännande, räkna med mig.

 2. Jo, med ”taggade” menar jag att man har valt att kategorisera sitt inlägg på intressant.se eller sin blogg/hemsida på nyligen.se som ”stockholm” – men det var bara för att kolla om det fanns någon som redan hade en renodlad stockholmsblogg.

  Min tanke är att alla som hade tänkt att skriva något om Stockholm (eller Sollentuna (eller andra Stockholmsnära platser!)) skriver det inlägget på Stockholmsbloggen istället. Eller också. Bilder, tankar, tips, vad som helst. Så får stan äntligen den blogg den förtjänar!

  Inte vet jag om det funkar, men det är värt att testa.

  Väldigt kul om du vill vara med!

 3. Kul idé!
  Jag visste inte ens att jag hade taggat min blogg med Stockholm…
  Jag är gärna med när och om jag har något kul att skriva! Och tack för ditt besök hos mig, förresten!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *