Just nu läser jag fyra böcker samtidigt. Dessutom hann jag läsa ut tre böcker i Paris så nu borde det drösa in recensioner snart!

Men idag ser min pågående-bok-hög ut så här:

Snow Crash av Neal Stephenson (följer med överallt)
Hiro Protagonist delar ut pizzor åt maffian. Egentligen är han en hacker, men man måste ju överleva också. Den här dagen har Hiro otur: först råkar han köra ner maffians pizzabil i en swimmingpool, sedan försöker en lejd mördare koka hans hjärna (och alla andra hackers hjärnor) med hjälp av ett datorvirus. Lyckligtvis är han inte ensam i det krig som utbryter. Två kvinnliga hjältar sluter upp: exflickvännen Juanita och den übercoola skateboardkuriren Y.T., 15 år. Rekommenderad av äldre sonen, verkar lovande!

Underbar och älskad av alla av Martina Haag (sängbok)
Martina Haags nya bok är inte en samling krönikor som Hemma hos Martina, som lyste upp min vinter förra året. Den här boken är en roman om den handlösa huvudstupa singeltjejen Bella. Än så länge ganska tam, vi får se om den tar sig.

Varför krig? av Albert Einstein och Sigmund Freud (tunnelbanebok)
Det här är en brevväxling mellan Einstein och Freud som jag har varit nyfiken på länge men först nu lyckats norpa av yngre sonen. Den är liten och tunn och ligger i min jackficka så att jag kan läsa den när jag åker buss eller tunnelbana, fast eftersom det fortfarande är hyfsat cykelväder så går det inte så fort. (Jag läste halva för några år sedan och blev imponerad men avbruten – den måste läsas med tid för eftertanke!)

Svålhålet av Mikael Niemi
Har inte kommit mycket längre än sist.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *