Har DU minst en tonåring i ditt hem? Är DU också trött på blöta handdukar som ligger i mögliga högar på golvet eller bland den rena tvätten? Då är den här uppfinningen något för dig!

VSoIS 1Efter att ha testat traditionella metoder som tjat, hot och vansinnesutbrott bestämde jag mig för att använda Vänligt Sinnande Och Informativa Skyltar istället.

Jag tillverkade två sådana skyltar med hjälp av ordbehandlingsprogrammet i min dator. Sedan satte jag upp dem på lämpliga ställen i badrummet (ovanför rena-tvätt-högen och vid badrumsspegeln, där åtminstone två av mina tonåringar inte kunde undgå att se dem).

VSoIS 2Plötsligt inträffade ett mirakel! Alla blöta handdukar hängdes upp. Visserligen inte alltid på ställen som jag skulle ha valt (jag skulle inte ha valt min skrivbordsstol eller rockhängaren i hallen till exempel) men oftast på rätt ställe i badrummet. Lycka!

Detta var för snart tre månader sedan. Jag har flyttat på lapparna en gång sedan dess, när jag märkte att de blivit en del av blinda fläcken – då blev de lika verkningsfulla igen.

Rekommenderas varmt.
(Klicka på bilderna för att se dem i större, tydligare och mer glänsande utförande.)

7 Replies to “Aldrig mer blöta handdukar på golvet”

 1. Jag har visserligen inga tonåringar hemma, men däremot en 34-årig sambo som lämnar blöta handdukar på golvet. De där lapparna var en bra grej, särskilt den om ”ett hemligt specialkommando”. Jag tror att de kan funka i mitt hushåll också. Tack för tipset!

 2. ÄR DET SANT!?! Kan det verkligen finnas ett sätt att påverka det här? Jag var säker på att jag provat allt!
  /hoppfull

 3. :)

  Jag blir så … glad. Det är helt rätt. Humor är en stor problemlösare och en användbar avväpnare i många pedagogiska situationer.

  Får jag använda som exempel när jag föreläser? (Undervisar lärarstudenter i pedagogik och metodik. Pratar mycket om just humorns roll.)

 4. Fantastiskt! Ska genast pröva själv. På mig själv. Undrar om det funkar. Skulle behöva lite mer struktur i min ungkarlslya…

 5. … Seriösa menniskor plågar folk mer vad de plågar sig själva. Och att de inte vet vad deras KANTUDUSIMORR är . / SHagge

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *