Pratade med en vän som är biografmaskinist igår och fick höra att folk svimmar under Million Dollar Baby – två personer har fått hjälpas ut från Filmstaden Söder och minst fyra från Saga, där de till och med satt upp lappar för att varna känsliga typer. Och det här är unga människor, inte några skröpliga gamlingar.
Nu blev jag så nyfiken så jag måste se den snarast. Återkommer med svimningsfaktorrapport.
Lite senare: Nu har jag sett den … och det var en bra film. Men vad är det med den som får folk att svimma?

Jag såg den med dotter 12, dotter 15 och son 17. Yngsta dottern började gråta i halvtid och grät sedan så häftigt resten av filmen att jag var tvungen att låta henne snyta sig och torka tårarna i min jacka (det var ändå dags att tvätta den!). Även storasyster var väldigt rödögd efteråt. Men jag som alltid börjar gråta redan innan de andra har hunnit säga snyftrulle fällde inte mer än en enstaka tår i slutet.

Kanske för att Clint Eastwood gör så avslappnade filmer, resonerade sonen, som i Mystic River. Personerna utsätts för fruktansvärda prövningar men de lär sig att leva med det, det blir en del av deras vardag. Så var den här filmen också. Lugn, nästan långsam trots sin dramatiska och våldsamma historia.

Så varför svimmar vissa när de ser den? Jag har fortfarande inte en susning. Ett hårddraget försök till gissning är att man som ung kanske kan bli chockad av att se en ung människa förlora allt i ett enda slag. Men, nä … De kanske fick en överdos av popcorn.

2 Replies to “Unga svenskar svimmar av film!”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *