Ni inser förstås att Pianomannen är en utomjording. Alltid tyder på det. Varför skulle han annars komma upp från havet iförd smoking?
Forskarna på hans hemplanet har uppenbarligen haft bristfälliga kunskaper om vår kultur. De kanske tyckte att Konserthuset såg ut som en central myndighet och gjorde ett osynligt besök mitt under en pianokonsert, och så fick de för sig att vi kommunicerar via toner och att noter är vårt skriftspråk. Samt att smoking och långklänning är vad alla jordlingar bär till vardags.
Och så släppte de ner honom på Jorden på en platt och bra landningsplats (tyvärr visste de inte att vatten är blött, men det har han säkert rapporterat hem nu).

PS: Kommer ni ihåg Andrew Carlssin, en annan mystisk karl som dök upp för tre år sedan? Inte från havet men från framtiden. Han häktades av FBI, misstänkt för att ha tjänat grova pengar på insiderbrott, men han hävdade alltså att han kom från 2050-talet och bara hade dragit nytta av historiska fakta.

Det finns ett samband mellan dessa två herrar, förutom mystiken, och det är att båda verkar ha koppling till Sverige. Pianomannen genom att han pekade ut den svenska flaggan av alla flaggor han fick välja på och tidsresenären genom att heta Carlssin.

Jag är säker på att det är en ledtråd.
Jag vet bara inte till vad.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *