Femtonåriga dottern blev stoppad av en polis på Medborgarplatsens tunnelbanestation idag när hon skulle hem. Polisen kollade igenom hennes väska, bad att få se hennes legitimation och skrev sedan upp hennes namn, adress och andra uppgifter.

Dottern frågade varför och fick till svar: För att vi ska veta vilka folk är om vi hittar dem med vapen på sig senare idag.

När dottern sedan frågade varför just hon blivit stoppad förklarade polisen att ”de stoppar alla som har en viss stil”.

Jag blev minst sagt förvånad när jag fick höra det här. Visserligen är det parkfest ikväll med samling på Medis klockan fyra, men det här var en timme tidigare och dottern åkte bara uppför rulltrappan på sin hemstation som hon gör varje dag, helt fredligt.

Dels undrar jag om polisen verkligen har rätt att stoppa vem som helst hur som helst och visitera dem – jag ska ringa och fråga genast i morgon.

Dels undrar jag vad polisen som stoppade den här femtonåringen tänkte när han såg henne komma med sin rosa lugg, sina gröna gympadojor och svarta kjol. ”Håhå, en typisk beväpnad minderårig”, kanske. ”Hon har helt rätt stil.”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *