Douglas Adams (2002)

När Douglas Adams dog (alldeles för tidigt: han var bara 49 och dog av hjärtattack på ett gym, vilket bevisar att träning är skadligt för hälsan) år 2001 hade han fortfarande flera halvfärdiga och opublicerade texter kvar i sina datorer.

Hans fru och hans vänner sammanställde det helaste och bästa till en bok. Här kan man läsa tio kapitel av romanen Douglas Adams arbetade med vid tiden för sin död – den skulle handla om Dirk Gently, den holistiske privatdetektiven, när han försöker lösa ett fall med en halv katt och ett annat med en försvunnen skådespelare.
Här finns också texterna Young Zaphod Plays It Safe och The Private Life of Genghis Khan samt mängder av tidigt material, föreläsningar, tankeexperiment och artiklar.

Självklar läsning för Adams-fans.

The Salmon of Doubt

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *