Roald Dahl (1978)

Ordet ”mysrysare” är ganska rysligt, men kan inte komma på något mera passande för den sortens noveller som ingår i samlingen ”Vinkännaren”. Psykorysare, lätta som såpbubblor. En av mina favoriter är Parson’s Pleasure (jag kommer inte ihåg vad den heter på svenska och nu hittar jag bara en engelsk bibliografi), historien om antikhandlaren som åker runt och, förklädd till pastor, lurar gamla människor på landet att sälja sina antikviteter alldeles för billigt. En dag kliver han in hos en lantman och får nästan en hjärtattack – i hörnet står en äkta Chippendale-kommod, en möbel som kan göra honom stormrik. Men hur ska han se till att mannen säljer kommoden billigt till honom?

Roald Dahl är en fantastisk författare som skrev många böcker både för barn och vuxna. Här är fler Dahl-böcker att skriva upp inför nästa bibblabesök:

(för vuxna)
– Hustrubytet
– Min farbror Oswald
– Lammsteken

(för barn och vuxna)
– Danny bäst i världen
– Giraffen och Pelikanen och jag
– Herr och fru Slusk
– Häxorna
– James och jättepersikan
– Jojjes ljuvliga medicin
– Kalle och chokladfabriken
– Matilda
– SVJ
– Vådliga verser

Roald Dahl

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *