Steve Kurtz vaknade den 11 maj och upptäckte att hans fru dött av en hjärtattack. Han ringde 911, men läkaren slog larm till FBI när han fick syn på mystiska provrör och suspekta kemiböcker i Kurtz’ hem. FBI beslagtog allt i lägenheten, inklusive den döda hustrun.

Kurtz är en av fem medlemmar i konstnärskollektivet Critical Art Ensemble som bland annat vill belysa problemen med genmodifierad mat. Bakterierna i hans provrör hörde till en installation och var helt ofarliga. FBI fick dra tillbaka alla sina anklagelser om bioterrorism och försöker nu istället få Kurtz och en konstprofessor fällda för att ha gett felaktiga uppgifter när de beställde bakteriekulturen.

Och det är bara en av många galna rättegångar i kölvattnet efter USA Patriot Act.
Man kan ju bara börja föreställa sig vilken mardröm Steve Kurtz har levt i sedan den 11 maj – som om det inte var nog med att hans fru dog.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *