Jag skojar inte. Jag fattar verkligen inte hur man ska veta vad som kom först.

6 Replies to “7. Hönan eller ägget?”

  1. Förmodligen så var det hönan.
    Jag vet inte riktigt varför, men jag tänker mig liksom att i begynnelsen av tiden så kommer alla saker upp ur vattnet, och transformeras om mer och mer tills dom är dom nutida djuren.
    Då har jag ganska svårt att tänka mig att det kommer ett litet ägg flytande!

  2. Både hönan och ägget har blivit det de är av evolutionen under miljoner år, med kortsiktigt omärkbara förändringar hela tiden. För att bestämma om hönan eller ägget kom först, så måste man alltså utreda exakt vilken höna som var den första att räknas som en höna och vilket ägg som var det första att räknas ett hönsägg, vilket givetvis är omöjligt. Precis som människorna utvecklas hela tiden så gör även hönorna det: Dagens hönor är inte likadana som hönorna för hundra år sedan. Det går alltså inte att svara på din fråga, och det är hela tanken. Det ska inte gå att svara på den, vilket gör den onödig att ställa överhuvudtaget.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *