arketyp-krokodilEn gång i tiden förklarade någon för mig varför allting är <a href="C G Jungs fel. Jung var psykoanalytiker och uppfann något han kallade arketyper. Det är en slags idéer som har den irriterande egenskapen att flyga omkring som små moln och vara på många ställen samtidigt. Det är därför man aldrig kan vara säker på att vara ensam om en idé: någon annan kan ha fått den precis sekunden innan dig och varit snabbare med att genomföra den, och då får du stå där med din fina uppfinning/roman/teori och se ut som en härmapa.

Om någon skulle betvivla herr Jung och hans påhitt kan jag bara säga att det här borde vara bevis nog:

En dag i somras fick jag infallet att ta kort på vår robot-krokodil. Den stod på bordet brevid en vas med blommor och såg så fin ut. Allt som fanns på bordet fick vara med: pocky-askar, körsbär, en tomatburk och så vidare. Bilderna la jag upp på flickr och sen var det inget mer med det.

<img src="http://static.flickr.com/58/192450385_eca8283a12_m.jpg" width="240" height="180" alt="robo-croc

2 Replies to “Jung och hans gamla arketyper”

  1. Det tog ett tag innan jag hittade de andra. (Vilken underbar Koala!) Kanske borde passa på att avslöja att jag har din krokoblombild som skärmbakgrund på jobbdatorn sen någon månad. Så i princip är jag väl skyldig dig en öl också :)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *