Mannen på tåget

En karl går i korridoren på ett tåg. Plötsligt får han syn på en kvinna i en av kupeerna. Han stannar helt tvärt, sliter sedan fram en revolver, öppnar dörren till kupen och skjuter kvinnan. De andra i kupen blir chockade men kastar sig över mannen, drar i nödbromsen och tillkallar polis. När polisen kommer förhör de mannen en stund, ringer några samtal och låter honom sedan gå som en fri man.
Hur kan han komma undan fast han har mördat en person?

[Här kan du få svar på några frågor som du kanske har]

[Här är tre ledtrådar]

[Ingen aning? Här är svaret]

10 thoughts on “Mannen på tåget

 1. Jimmy says:

  Dömd till mord utan ett lik? Knappast :-) Mer troligt är att att mannen som sköt är diplomat och har diplomatisk immunitet.

 2. David says:

  Jag förstod svaret! Fast det var lite konstigt ändå! Det är klart att man kan dömmas två gånger för samma brott men man kan inte dömmas två gånger för mord på samma person!!

 3. Tomas says:

  I den version jag tidigare hört denna gåta hade kvinnan skurit av sig ringfingret och slängt det i en öppen brasa. Polisen hittade hennes finger där och mannen dömdes därför för mord.

 4. Åh vad jag älskar dessa gåtor som man inte på något sätt kan lista ut :D far better than andra, sketna gåtor. Och de som bara skriver att det är omöjligt att lista ut gåtorna, LÄS DEM INTE DÅ! Jag tycker i alla fall att det är roligt.

 5. Hoskit says:

  Jag àlskar de hàr. Som en simpel gèta fungerar det inte, men det àr helt underbart att prata om sènna hàr nàr man àr utomlands och ligger i hotelrummet med ett par fulla kompisar. Tack fòr en lyckad Rom-resa!

 6. annaxt says:

  Hej Zeyneb, jag har hört folk kalla dem ”ja/nej-gåtor” (för att man måste ställa många frågor för att lista ut dem, och den som vet får bara svara ja eller nej) eller ”dilemma-gåtor”.

  Men jag vet faktiskt inte!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *